fbpx
主頁, 影音新聞, 電影 — 26/07/2013 at 2:48 pm

新片速報 鬼版MIB《R.I.P.D.》港版預告 8月1日上映

by

cats436356

如果你近排有睇戲,又早入場睇埋預告,應該見到呢套《R.I.P.D.》,R.I.P.即係安息,D係Department,港譯《衰鬼刑警》,都預咗佢喺呢啲,冇新意。套戲都一樣,俾人感覺好似係黑超特警MIB,不過就唔係捉外星人而係捉鬼。不過當中有一個幾好笑嘅設定,就係兩位探員喺一般人眼中係唔同樣嘅,有鬚嗰位牛仔,就係呢個俾巴士撞到啜住嘅惹火靚女……電影由《RED》嘅Robert Schwentke執導,《綠燈俠》Ryan Reynolds、《創戰紀》Jeff Bridges主演。

官方故事簡介:

人間有維持治安的警局,冥界也有R.I.P.D.──安息局,負責維持人間和冥界的平­衡。警界新星Nick(賴恩雷諾士 飾)在一次行動意外殉職後,竟被強行邀請到安息局,與老手刑警Roy(謝夫布烈治 飾)拍檔,緝拿偽裝成人類的鬼怪回到陰間,更要阻止一場人間界的大災難!

導演: 《猛火爆》羅拔舒雲奇(Robert Schwentke)
主演:《綠燈俠》賴恩雷諾士(Ryan Reynolds)、《創戰紀》謝夫布烈治(Jeff Bridges)

香港上映日期:2013年8月1日