fbpx
主頁, 影音新聞, 電影 — 09/07/2013 at 9:09 pm

Pacific Rim新發佈 5國機械人/武器起底

by

pacific_rim_2013

 

Pacific Rim開波在即, 為咗煲起佢, 啱啱又有新公佈喇! 今次係機械人編, 終於知道邊個打邊個喇! 暫知有美日中澳俄五國代表, 你問我邊隻最靚, 哎呀! 真係魚與熊掌, 簡直係韓國小姐選舉翻版, 我真係揀唔落手喎……如果喺都要我揀, 我可唔可以揀新嗰隻Gundam!?

對唔住! 我好似離咗題! 今次新發佈連大家嘅武器都標埋出嚟, 先講大家最關心嘅中國代表, 佢竟然係用雙臂旋刀配等離子衝擊腕炮……即係點呀! 我覺得好RAW! 感覺係俾空手入白刃好少少, 點解咁講!? 需知美國嗰隻係用核動渦輪引擎, 日本都有迫擊炮同元祖能量離散裝置, 成件事令我諗起當年義和團, 你舞刀係出神入化, 但人哋係一槍打埋嚟囉! ! 真係唔爭氣!

不過FD底老俄都唔係好我哋好多, 高壓電火熖炮同高壓電重拳……都係石器時代產物, 不過好少少識生火煮食囉……

 

 

《悍戰太平洋》特別港版電視廣告#1 – 空降維港篇 (HD)

http://www.youtube.com/watch?v=heLKAQ7d6uI&feature=youtu.be

 

 

PR_JaegerWeapons_Coyote_v3

日本戰狼探戈 Coyote Tango
日本為最早遭受怪獸襲擊的大平洋沿岸國家,因此戰狼探戈開發時較早,但是背部的迫擊重炮威力甚強,逃生艙是其設計特色,關節靈活的操作組件也是一大亮點。
 
 
 

PR_JaegerWeapons_Crimson_v1

中國 暴風赤紅Crimson Typhoon
1722噸,高76米,暴風赤紅主要守諼香港戰場,採用獨眼造型,左臂配有雙臂式旋刀爪設計,被異獸近距夾擊時大派用場,右臂等離子衝擊腕炮具有生物識別功能,可鎖定怪獸的骨骼進行精確打擊,是五款戰甲中最輕便靈活的一款。它的警覺性、攻擊性及防守力都因由三人控制而大幅度提升。
 
 
 
PR_JaegerWeapons_Striker_v1
澳洲 衝鋒發現號 Striker Eureka
澳洲為最後一個遭受異獸進擊的大平洋國家,為最期研發之機甲獵人,機動性強,手臂上的巨型鉗刀、重擊銅拳加上前胸導彈發射器,擅長遠程攻擊與近距搏擊,可以說是集前幾款戰甲的精華所創造出最新的精銳機種!
 
 
 

PR_JaegerWeapons_Cherno_v1

俄羅斯 車諾艾爾發 Cherno Alpha
為了因應俄羅斯嚴寒天氣,車諾艾爾發機身特別注重防止低溫海水對性能發揮不利的設計。腳部更有可牢牢抓緊積雪或冰層的伸縮尖刺。高壓電火焰炮及高壓電重拳適合極近距攔截攻擊,而最重要的頭部也有厚厚的裝甲保護,頗為與眾不同。
 
 
 

PR_JaegerWeapons_Gipsy_v1

美國 吉普賽危機 Gipsy Danger
1980噸,高79米,吉普賽危機為典型意志浮接雙人操作系統機甲獵人,而且採用了核能驅動,免去了常規機甲獵人的補給及維修等繁複程序,優良排水散熱技術適合海面作戰,主要強調近距搏擊。