fbpx
主頁, 潮玩新聞, 玩具資訊 — 28/06/2013 at 3:36 pm

Nanodots登陸香港 世上最狠苦8-Bit Lego公仔

by

 

唔理你鍾意8-Bit公仔嗰種懷舊定係Pixel Heroes, 今次都應該開心喇! 因為香港啱啱有代理打算引入Nanodots! 簡單理解, 佢就係用一粒粒磁鐵圓球, 等你自己任砌8-Bit公仔! 如果要講得專業啲, 美國權威網站 CNET將佢譽為「21世紀Lego」!

Nanodots使用咗地球上最強嘅永磁鐵物料–釹化合物(Neodymium Compound)所精製而成,不但擁有永不衰減的磁力,強韌度也十分高,即使受到強大衝擊,也不會出現變形或破損,方便用家重複使用, 現知Nanodots 備有黑、銀、金及原色 4 種顏色。

由於佢係圓形一粒粒嘅關係, 可能大家都會驚小友有誤服呢個問題, 據知Nano Magnetics 針對呢個問題, 用兩年時間研發出 AversiveTech專利塗層技術, 令 Nanodots表面形成一層世上最苦的物質 — 苦精(Denatonium Benzonate), 不但能夠為 Nanodots帶來苦澀味道,有效防止小孩吞服,還為用家帶來多鮮艷的顏色選擇,包括粉紅、紫、藍、紅、綠、橙及純黑等,讓用家能根據喜好,拼出專屬的個人飾物。

想第一手試玩? 嚟緊7月8號至31, 喺K11 Design Store會有全亞洲首個Nanodots Magnetic Evolution展覽, 夠膽你就即場瀨一瀨, 如果你真係冇兩頭擺的話, 我私人俾錢送一盒俾你!