iPhone, 主頁, 動漫資訊, 手機新聞, 潮玩新聞 — 07/06/2013 at 3:44 pm

日本壽司店新招 排隊時用Wi-Fi睇漫畫

by

天氣熱熱哋, 食魚生、食壽司就正晒喇! 不過我呢世人最憎就係排隊, 真係戇居居、唔知做乜好! 日本仔就聰明喇, 有間連鎖式經營嘅「くら寿司」, 諗到用Wi-Fi放漫畫俾大家睇, 只要你手上有iPhoneiPad, Download一個叫 TEZUKA SPOTApps, 就可以即時開書睇, 嗰種感覺, 真係好似細路仔就飛髮時睇龍虎門一樣, 不過好彩一定唔會有頭髮碎夾喺中間囉!

雖然漫畫種類非常專一, 因為全部都係手塚治虫嘅400本經典漫畫, 同一個叫KURA、同壽司店聯乘嘅新畫漫畫(另有50冊活頁式漫畫), 610號起就會喺日本推出, 乜話!? 你想Download呢個App、偷書睇!? 對唔住! 一定要連結壽司店內Wi-Fi先睇到; 希望嚟緊香港都有日式食店搞同類型Apps!

 

 

くら寿司
http://www.kura-corpo.co.jp/tezukaspot/