主頁, 動畫, 影音新聞, 電影 — 30/05/2013 at 11:54 am

本地消息速報!《Hunter X Hunter 緋色的幻影》6月29日香港上映

by

又係一單遲到好過唔到嘅消息。噚日有《變態超人》7月喺香港上映嘅消息,今日就係《Hunter X Hunter 緋色的幻影》,日本喺1月已經上咗,香港就6月29日上,而且只會喺MCL德福獨家上映。知你未必想睇劇透,官方故事大鋼同預告片可以入嚟回帶。唉,我唔爭氣,又諗起富檻呢條友,到底幾時先肯連載再開呀?雖然佢份人冇責任心,但真係畫得好好睇!另外,香港已經確定唔會有第0期漫畫特典同任何前賣券,死咗條心。

故事大綱:
為了尋找父親,小剛與基路亞一直在旅行。途中卻收到古拿比加眼睛被奪走了的消息!這會是「幻影旅團」的所為嗎?小剛等人趕到當地。發現奪走古拿比加『火紅眼』的人竟是同族的友人。小剛等人替失去眼睛的古拿比加展開搜索及尋找犯人,在此時幻影旅團卻出手阻擋,其間還得知出乎他們意料之外的真相。古拿比加不為人知的過去,以及與旅團之間的恩怨情仇,將朝著意想不到的方向發展。

官方網站
http://hxh-movie.jp/