fbpx
主頁, 潮玩新聞, 玩具資訊 — 25/03/2013 at 2:50 pm

Messara出1/144 3,150日圓六月交貨

by

對Z機體真係特別有感情, 就算如死死兵團0既雷姆, 都真係出得靚仔過人, 早前日本早已公佈會出Messara, 不過見到新發佈白件相, 都係覺得佢好靚仔, 雖然佢0既變型真係好簡單, 不過就相睇, 機械人形態同MA形態都好靚仔, 冇話邊邊偏重; 而且今次係出HGUC版, 係1/144! 日本0個邊資料講, 之前舊版係1/220, 所以今次會超巨型!

 

即係有幾大!? 咁我話你知, 其實佢係The O的飛行器, The O想飛都要(才孟)住佢機尾, 你就大概知道比例了吧, 如果有打過街機Z Gundam, 佢都差唔多係可選用最大機體了! 預計6月推出, 價錢3,150日圓!
如果你係UC迷, 留意同樣6月有隻89式運輸機會出, 都係1/144, 價錢唔貴, 1,260日圓; 不過我最愛係佢底面都可以扣上一隻MS, 可惜細路仔先坐得, 你話如果搵主角機坐上去, 又成何體統呢?