fbpx
主頁, 動漫資訊, 潮玩新聞 — 11/12/2020 at 9:15 pm

《王風雷傳奇》下期轉雙週刊 邪神+風雷髮色相似=閱讀困難

by

我承認我是一個非常包容嘅港漫死忠來的,縱使好畀心機都係睇唔明《王風雷傳奇》個疑似平空時空講乜,但亦唔介意每周課金$23。But,睇到今期第7期,我都有少少氣餒了,已經唔關睇唔得睇明事,今期係直頭有閱讀困難。因乜解究火雲邪神同未來版王風雷畫得咁似樣架,邪神紫色長頭髮,未來版王風雷則介乎粉紫與粉紅色長頭髮,兩人幾近同髮型又同樣著紫色褲,五官表情又近乎一樣,無旁白或對白說明,真係分唔到邊個打邊個。拜托,分色可唔可以做好番啲呢請問?另,由下期開始,《王風雷傳奇》會改為雙週刊,第8期將會喺12月25日出版,原因係袁家寶儲稿量不足,咁大家記得留意番出版日子。And,多咗一個星期時間,希望下期可以少啲Bug,執番靚啲大中細橋,處理番好啲打鬥場面。一個非常包容嘅港漫死忠敬上。

第7期《王風雷傳奇》,老實講封面幾靚,真心讚。

 

來猜猜,這是誰?呢個係未來版王風雷。

 

留意番,呢個係火雲邪神。

 

大家都著紫色褲,點解唔可以是但一個著其他顏色褲,避免撞色呢?

 

邊個追殺邊個?呢格最令人頭暈。

 

雖然唔明點解「因為神器耗損,頭髮變成銀灰色」,但睇到呢格我即時舒服晒,終於分得清誰是誰了。

 

下期開始,《王風雷傳奇》改以雙週刊形式出版。