PS3, 主頁, 遊戲新聞 — 10/04/2012 at 2:27 pm

《GT 5》亞洲網上賽開跑 跑出免費遊東京

by

養兵千日!你話你快過風,佢就大嗌:「冇人可以超越喺我前面!」,唔理你係北角Sky哥哥定天水圍赤木軍馬還是油尖旺拓海,有PS3就可以參加GT5亞洲網上賽,即日開跑至限期內無限次參賽,贏咗有得免費去東京!仲唔開機?唔使錢又唔會無面,輸咗唔痛㗎!

唔識參加怕麻煩?下面教埋你點入去玩。由即日開始登入比,贏咗可以代表香港區喺6月10日親身飛去馬來西亞嘅雪邦國際賽道( Sepang International Circuit)與亞洲其他頂尖車手喺超級GT雪邦格林披治(Super GT Sepang Grand Prix)一較高下!勇奪亞洲冠軍更可贏得豐富的PSN預付金額同2012年東京遊戲展之旅!

比賽分為入圍賽、分區決賽及亞洲區總決賽,歡迎來自香港、韓國、新加坡、馬來西亞、泰國及印尼的Sony Entertainment Network (SEN)會員參加。部份比賽獎品將直接發送至參賽者在SEN帳戶登記的電郵地址或住址,所以請於參賽前確認你的登記資料無誤。

官方網站:
http://asia.playstation.com/hk/cht/news/latestNewsDetail/269530

比賽資料:
入圍賽
日期:即日-22日

如何參加:
▪    將PS3™ 連接上網
▪    進入GRAN TURISMO®5遊戲
▪    在「GT模式」選擇「精選活動 (Seasonal Event)」
▪    選擇「亞洲網上賽2012」
▪    參賽者將根據其SEN帳戶登記的區域,自動被分派到所屬區域的分區賽
▪    參賽者可開始參加賽事,並以最佳圈速成績參賽
▪    參賽次數不限

賽道:富士高速賽道F
車款:Nissan Calsonic IMPUL GT-R (SUPER GT) ’08
輪胎設定:Racing Hard (R1)
*所有參賽者於參賽時將自動獲取此車款,暫存於其車房內。
贏得金獎盃的參賽者可在賽後獲贈此車款(於My Home內)。

如何勝出賽事:

。所有參賽者將以完成賽道的時間來進行排名

◦   排名首6名的參賽者可入圍於5月舉行的離線分區決賽

◦   比賽結果將於2012年5月4日公佈