fbpx
PS Vita, 主頁, 專題熱話, 遊戲新聞 — 13/12/2012 at 8:45 pm

實機試玩片《限界凸騎 Monster Monpiece》捽心口升呢 嗌到心都亂!

by

我認我係鹹濕,本身對card game冇乜興趣,但離遠聽見呢隻game……咦?啲女主角嗌到咁嘅?所以先聞到腥味過去試玩。呢隻由《神次元戰機少女》間廠Compile Heart製作嘅《限界凸騎 Monster Monpiece(限界凸騎 モンスターモンピース)》,有超過50個插畫家參與製作,其實撇開角色升Level要狂捽畫面中女角嘅敏感部份之外,卡牌對戰都幾好玩,而且仲有得連線對戰,入嚟睇我哋嘅實機試玩片,記得聽埋聲你就知咩事!不過,喺公司或人多擠迫嘅地方,就唔好開咁大聲……

遊戲下年1月24日推出,主要玩法係卡片對戰,不過每打完一場之後,就可以為你嘅卡片,即係女主角們升level。咁升Level就唔係好似傳統咁按個掣,而係要按女角們出嚟,之後就要搵佢嘅升呢點,之後就要掂吓捽吓,咁佢就會發出好開心嘅叫聲,個樣仲會臉紅耳熱……WOW!最後,仲會爆衫成為更強形態,我好欣賞。

GameoverHK實機試玩

 

官方新影片

官方網站
http://www.compileheart.com/mon-mon/