fbpx
主頁, 周邊產品, 手機/電腦 — 12/12/2012 at 1:00 pm

BlueAnt防風藍芽耳機 吹到大樹郁都照傾

by

 

BlueAnt嚟緊將會推出一隻幾勁嘅藍牙耳機──Endure!佢最強之處,係就算喺風速達每小時25英里惡劣環境下,都可以清晰靚聲傾電話,即係有幾大風?據英國海軍上將弗朗西斯‧蒲福爵士喺1806年制定嘅海風風力表所「大樹枝會搖動,電線呼嘯作響」如果再上多級31英里,連迎風走路都會有困難,你唔係買隻之後做測試呀!?

BlueAnt係來自澳洲嘅品牌,今次推出嘅Endure,起用了最新專利抗風噪技術(Wind Armour Technology) ,加上內置麥克風及專業消噪技術,在每小時風速高達 25 英里的惡劣環境下,仍然保持一貫的清晰話音,無疑是業界具有最優秀的抗噪性能藍牙耳機。

此外,同場仲有隻Ribbon發佈見街,佢使用了非常獨特嘅「扭彎夾扣」設計,領夾式最方便上班族扣恤衫;除了立體聲藍牙耳機功能,憑藉包裝附贈的 3.5mm AUX 音頻線,可將 “Ribbon” 連接到任何揚聲器或音響設備,變為一個專業「藍牙音樂轉接器」,透過藍牙傳輸,手機內的立體聲音頻即可由揚聲器或其他音響設備中輸出。

BlueAnt為對今次新聞發佈嘅隆重其事,還特意請來人氣急升嘅日、韓組合「Girls Kingdom」,將首度以2013年全新作品,配合 BlueAnt 新品 “Ribbon” 向香港各大傳媒演出同示範,不過!普通市民就當然係冇得入場啦!如果你都係佢Fans,可以留意12月19號香港娛樂版(記者會會喺18/12蘭貴坊舉行!)。