fbpx
主頁, 動漫資訊, 動畫, 影音新聞, 潮玩新聞, 電影 — 12/11/2012 at 4:14 pm

新片速報 《小桃の奇幻手紙》香港12/6上映預告

by

呢排真係好熱鬧,好多日本真人電影同動畫上,係冇最hit嗰套《Evangelion新劇場版:Q》份啫!吹脹之餘,睇吓其他好嘢啦。《小桃の奇幻手紙(A Letter to MoMo)》,由《千與千尋》作畫監督安藤雅司領軍,加上憑《人狼》成名的狎井守大弟子沖浦啟之執導,故事同預告唔該入嚟睇。呢套動畫日本4月就上咗,香港就之前國際電影節都上過,開賣15分鐘就爆咗,睇唔到嘅o依家o氹番你。另外提提你,今個星期四《K-ON! 輕音少女》會公開上映,啱啱之前動畫賞上過,佢張海報寫住:「香港日本動畫賞開幕電影,門票尚未公開發售經已全場爆滿。」嘩!咁係鬼故嚟喎!

《小桃の奇幻手紙》故事:
「親愛的桃子」…父親意外喪生前給桃子的信,只寫下這幾個字。帶著仍未向父親道歉的內疚和對信中內容的疑問,桃子跟隨母親郁子遷居到瀨戶內海。還未習慣島上生活的桃子­,撞上三個忘記隱身的精靈:阿岩、阿川、阿豆。他們既大食又愛撒嬌,但其實是上天派來的守護神,帶領桃子踏上比愛麗絲更驚心動魄的旅程。