fbpx
主頁, 偶像資訊, 動漫資訊, 專題熱話, 潮玩新聞 — 04/11/2012 at 6:09 pm

本周Coser 台灣星級女神DenKa

by

咩係星級呢?今個星期呢個叫DenKa嘅台灣Cosplayer就應該冇得輸喇。先唔好講佢Cosplay有幾落力幾慷慨解囊,呢方面大家睇相就會知道。講緊嘅係佢Facebook有6萬幾個Fans,真係唔小心打個乞嚏都幾千個Like,百幾二百個share,羡慕死我。佢前排仲上過台灣綜藝節目《康熙來了》,好威威,入面有片睇。

呢個名為DenKa嘅Coser,慷慨嘅唔只著衫方面,仲有佢嘅個人資料,年齡三圍咩都話你聽。今年21歲,4月4日生日,三圍係傳說中嘅32F/24/34,居於台灣,曾經留學新加坡,難怪咁鬼熱情。2003年開始玩cosplay,18歲扮不知火舞令人個心離一離,不過美感方面,就絕對唔夠佢扮《Macross F》女王雪露嚟,F喎!Frontier喎!佢扮過嘅作品仲有魔法少女小圓,睇完你就知就算佢著得密實一樣靚女。最後我想講講,我睇佢Facebook係為咗工作,唔小心按咗讚好唔好意思取消啫,同埋又咁啱俾我睇到佢講:「雖然這樣有點怪,但是DenKa單身了三年,no男朋友。單身爽爽的我超宅沒有想交,大家不要再亂問了啦。」Wow!收唔收兵?我想入伍呀唔該!

 

 

 

《康熙來了》訪問

個人Facebook
https://www.facebook.com/denkakeke.0404