fbpx
主頁, 動漫資訊, 潮玩新聞 — 26/10/2012 at 12:00 pm

胡渭康開Concert唱《黃金戰士》 動畫歌串燒有片睇

by

胡渭康首開演唱會,大唱兒歌,你唔係唔撐嘛?

記唔記得邊個係胡渭康?N年前小虎隊成員之一呢?高高瘦瘦幾靚仔嗰個呢?都仲係無乜印象?Fine,唱首歌仔你聽,你一定記得佢係乜水。呀!呀!總要定!

咳咳,清清喉嚨先,好,請大家豎起耳朵,我唱喇:「烏蠅都嚇死,貓兒都嚇死,周身機關了不起,是用純正黃金來造你,自動變戰士;聰明伶俐神力更犀利,黑心醜惡奸鬼要迴避,奸賊作反全力對抗顯本事,不偷懶不識話費事~」記得喇嘛?無錯,《黃金戰士》呀!呢首歌由胡渭康主唱,想當年一放學就仆返屋企等睇電視,卡通片一播,就自不然跟住唱呢首主題曲,唔係吹水,都依家我都仲記得每一粒歌詞。

嚟緊11月,胡渭康將會舉辦《胡渭康你的回憶演唱會2012》,除咗經典勵志金曲《伴我啟航》必唱外,仲講到明會獻唱《黃金戰士》呢首膾灸人口嘅卡通片主題曲。唔講唔知,原來佢上年推出咗隻大碟《Keep Going》,收錄咗一首串燒歌《那些年我們一起唱過的兒歌》,將《黃金戰士》、《小小朋友仔》、《怪物小皇子》同《電子神童》串埋一齊唱,想聽Live回憶吓童年情懷,呢個演唱會一定要撐。

 

現場唱《那些年我們一起唱過的兒歌》片段

httpvh://www.youtube.com/watch?v=yZOY5ZfKPOU

 

《胡渭康你的回憶演唱會2012》

日期:11月3日8:00pm‑10:00pm

地點:九龍灣展貿徑1號國際展貿中心匯星Star Hall

票價:$480/$280/$180

查詢:2785 7166