fbpx
Mobile games, 主頁, 手機/電腦 — 11/10/2012 at 2:00 pm

免費手機新Game:眼明手快層層疊

by

畫面花呢碌,少啲眼水都玩唔掂。

或者背景音樂非常馬戲團Feel,又或者遊戲速度實在太快,又或者畫面顏色實在太豐富,「Order」真係會不自覺玩到人心跳加速。無吹水,我係人辦,玩咗半粒鐘咁上下之嘛,我對眼好疲,手指僵硬,手眼腦仲開始出現不協調情況。

左起一字排開五個Column,唔同圖案嘅圖餅不斷下跌,圓餅會越戙越高,玩法係左右移動圓餅整合圖案,舉個例,第一Column有塊圖餅標示魚下半身,你就要喺其他Column裡面搵塊標示魚上半身嘅圓餅,將兩者合併成一個完整魚圖案,兩塊圓餅就會同時消失兼有分加。我敢講一句,遊戲難度直指十粒星,因為圓餅下降速度快到你追唔切,圖案本身又好相似,一個唔小心就會砌錯,搞到圓餅越戙越高。畀貼士,一定要善用Function key,單一炸彈炸走一條Column、超級炸彈清空畫面、百搭圓餅多多都用得著。今晚一於畀啲心機,挑戰吓自己有幾眼明手法啦。

iPhone下載:https://itunes.apple.com/hk/app/order/id549065587?l=zh&mt=8&ls=1

有「海洋」、「城市」同「森林」三類圖案俾你揀,個人感覺最易玩係前者。