fbpx
iPhone, 主頁, 手機/電腦 — 20/09/2012 at 2:45 am

iPhone 5先達現真身! 16GB開$8,800

by

 

係!iPhone 5要21號先開賣,電訊公司都只可以睇樣版機預訂,不過以iPhone響朵嘅先達G-World Mobile,竟然喺19號就有實機到手!問掌門人Lo哥機重何來:「暫時不便透露!」機價現報16GB/$8,800、32GB/$9,800、64GB/10,800,我大膽講句,係合理水平!

據知新返iPhone 5,現貨在手,只有黑白色各一部!大概喺19號午後到手:「雖然依家只有2部,不過到21號就會有另一手貨到手!」Lo哥仲話一個下晝,好多機迷聞機而至,一日間已經有100餘部訂單;會唔會唔夠貨,Lo哥好穩陣咁話,再多訂單都殺得起,所以在貨源供應上,應該無問題!

新機到手,無理由唔試玩啫!不過Lo哥馬上踩停所有在場記者:「部機只可以就咁開着,唔可以入主介面,21號正式開賣前,暫時都唔做實測!」不過就現場觀察,可以真心講句,呢部5號仔,個芒除咗由3.5″升級上4″,芒嘅色溫門顯經過蘋果Fine Tune過,顏色會較偏向真正純白,再與4S對比,你會覺得舊機較偏暖色及偏黃。

手感方面,真係薄咗好多、輕身好多,不過機身依然紥實,實機在手,先至感覺到呢份驚喜,唔係睇規格表可以感受到囉!

好喇!到戲肉、機價問題,點解我會對呢個報價話「合理水平」呢?如果一般報紙雜誌,相信會以舊機炒貨做比對……不過此一時彼一時,絕對唔係準則;據行內人稱,價位同「來貨價」相當接近,水位實在唔多,其他行家仲覺得有少少爛做同鬥價嘅意味!所以如果真心想出機,唔使眼望望喇!畀錢啦巴打!

不過講開又講吖!我就最鍾意猜謎語0架喇!來源不明、但21號前又唔可以開機、21號後就有貨到手,同蘋果同步率咁高……真係學李錦聯話齋,呢手貨、應該靠得往喎!

 

 

 

 

G-World Mobile 查詢電話 : 2396 6380
地址 : 旺角先達廣場一樓F56
http://www.gworld.com.hk/