主頁, 動漫資訊, 潮玩新聞 — 16/02/2014 at 12:10 pm

梁偉家《漫畫家的記事畫集》 誠邀畫贈天師圖

by
有緣人畫板

有緣人畫板

梁偉家上年11月話推出《漫畫家的記事畫集》,至今2月一直聞樓梯響,好彩佢唔係得個講字。除同行漫畫人親筆賀圖之外,家家更公開向各路人馬邀稿,有興趣就撩幾筆,畫幅天師圖畀佢以示鼓勵喇。

最新消息,《漫畫家的記事畫集》會闢一欄為「有緣人畫板」,刊登各支持《滅絕遊戲》嘅讀者嘅親筆大作,家家喺面書講到明:「畫番個小小天師圖比我支持一下,名額暫定十六個,希望有足夠人數參與啦……凡參與者均可獲小小紀念品一份。唔使太複雜架,簡簡單單一個頭像就得架咯。」家家實在太謙厚,估計又豈只16人參與?所以呀,供得稿就唔該撚盡十二成功力,個人認為出得畫集,顏色稿一定好過黑白稿,構圖精美有個人風格就更佳喇。為遷就排版,截稿日期為3月20日,起稿要快喇老友。

稿件請傳至https://www.facebook.com/leungwaika

漫畫人賀圖──

左起少傑、鄺志德、袁家寶賀圖

左起少傑、鄺志德、袁家寶賀圖

何志文賀圖

何志文賀圖

 

阮大勇賀圖

阮大勇賀圖

 

周蔭龍賀圖

周蔭龍賀圖

 

林祥焜賀圖

林祥焜賀圖