主頁, 動漫資訊, 潮玩新聞 — 21/01/2014 at 11:30 am

梁偉家單拖畫《滅絕遊戲外傳》 黑白稿曝光

by

4

無記錯的話,由梁偉家同戴慶賢聯合製作嘅《滅絕遊戲》,係喺上年4月創刊嘅,兩期貨仔完。唔敢講話甚麼Masterpiece,但神怪玄學武俠題材確實唔錯,依家梁偉家決定單拖畫《滅絕遊戲外傳》,我實撐。

學周星馳話齋:「人如果無夢想,同條鹹魚有乜分別?」梁偉家唔想做鹹魚,所以喺面書留言:「2013年與戴慶賢合作完成了《滅絕遊戲》平裝書的夢想,2014年有另一大夢想,是以一人之力完成這本《滅絕遊戲外傳》黑白精裝書,這個夢想實在艱難,但每天做少少也未必不能實現,看戴慶賢的《秘密武器》不是能完成了嗎?又是一句老土話:只要肯堅持夢想可成真。」真係睇得人多麼的熱血沸騰。
暫時八番嚟嘅初步消息,外傳將填補番《滅絕遊戲》凶星暴現未完嘅一段支節,講一群兇惡生物出現澳門,唔使審張道陵又要同班怪物打生打死。暫時睇住呢張黑白稿先,有進一步消息會再作公報。

資料來源:https://www.facebook.com/leung.w.ka.1