主頁, 潮玩新聞, 玩具資訊, 硬件資訊, 電腦新聞 — 20/12/2013 at 12:09 pm

新片速報 真唔真?狗狗讀心術即時譯英文

by

有無幻想過自己屋企隻狗狗識講嘢?細蚊仔嘅時候我有諗過,大個咗就覺得無可能。點知剛剛喺外國網Indigogo見倒呢個集緊資嘅新發明,叫No More Woof,可以將狗狗腦入面諗緊嘅嘢轉化成語言,不過暫時只得英文,硬生生將佢變咗西狗。另外要用呢個科技,狗狗就要戴晒成套耳機,好沉重。不過我最怕係原來翻譯結果係隻狗狗經常鬧我或者嫌我煩,我會好傷心唔想帶佢散步。仲有,其實譯錯咗我都未必知,好吊詭。

 

dog-mind-reading-translator

 

講講價錢先,$65美金包一個sensor,可以分辨2-3種簡單訊息,例如倦、肚餓、好奇等等。
貴少少$300美金呢,就可以分辨倒4種或以上嘅訊息,仲可以適用於多幾款嘅狗狗種類,亦會支援透過迷你USB升級軟件。
如果你好有錢,可以買$1200美金嘅特選套裝,會有埋個迷你speaker同埋金狗牌,又可以揀顏色,係咪好尊貴?

talking-dog-headset

20131127104503-dog2 20131205232631-3_1

 

 

網站:http://www.indiegogo.com/projects/no-more-woof